miercuri, 5 noiembrie 2008

Stagiunea Muzicala Radio

ora 19.00 - Stagiunea Muzicala Radio - Transmisiune directa din Studioul „Mihail Jora"

Regal Mozart în aceasta seara de miercuri, 5 noiembrie 2008, în Studioul "Mihail Jora", dar si în transmisiune directa la Radio România Muzical si Radio România Cultural.
Revin pe scena radioului doi artisti de exceptie. La conducerea Orchestrei de Camera Radio se va afla Camil Marinescu, un sef de orchestra cu o cariera internationala interesanta, în egala masura dezvoltata ca dirijor de opera si de ansamblu simfonic. A condus ansambluri din SUA, Canada, Mexic, Germania, Franta, Elvetia, Japonia, s.a.
În postura solistica va evolua o reprezentanta de seama a diasporei muzicale românesti - pianista Luiza Borac, stabilita de mai multi ani în Germania. Dupa doua compact discuri cu muzica enesciana, dupa ce în anul 2007 a primit premiul revistei BBC Music, în aceasta seara va cânta în compania Orchestrei de Camera Radio, Concertul nr.20 KV 466 în re minor pentru pian si orchestra de Mozart. Seara Mozart va fi completata de doua dintre cele mai cunoscute opusuri ale maestrului: Mica serenada în sol major si Simfonia nr.39 în mi bemol major.

Sebastian Craciun

Niciun comentariu: