sâmbătă, 1 noiembrie 2008

Stiri muzicale - 1 noiembrie 2008

Astazi : 2008-11-01

Bucuresti:

  • Incepe Festivalul International de Muzica de Camera SoNoRo

    Astăzi incepe, la Bucureşti, Festivalul Internaţional de Muzică de Cameră SoNoRo, un eveniment ajuns la ediţia a III-a ce reuneşte, in Capitală, dar şi la Timişoara şi Cluj-Napoca, tineri dar foarte valoroşi interpreţi ai momentului. Participă, la cele 9 concerte programate pană in 14 noiembrie, membrii ansamblului “Raro”, bandoneonistul Marcelo Nisinman, violonistul Daishin Kashimoto, pianistul Konstantin Lifschitz, contrabasistul Arthur Balogh şi bursierii programului “SoNoRo – Interferenţe”. La primul concert al festivalului, intitulat “Preludio”, pot fi ascultaţi pianista Diana Ketler, violoniştii Daishin Kashimoto, Priya Mitchell, violistul Răzvan Popovici, violonceliştii Alexander Chaushian şi Bernhard Naoki Hedenborg. Pe afiş: Bagatele de Antonin Dvorak, Cvintetul cu pian in la minor de Sir Edward Elgar şi Cvintetul cu două violoncele in Do major de Fr. Schubert. Concertul va avea loc in Sala Unirii a Palatului Cotroceni, incepand cu ora 19.

Stiri din tara:

  • Festivalul Aradean de muzica vieneza "Lehar-Punccini" continua

    In această seară va avea loc al treilea eveniment din cadrul Festivalului Arădean de Muzică Vieneză « Lehar-Puccini 2008 ». « Duo Giocoso » din Austria - alcătuit din violonistul Alexander Burggasser şi pianista Susanna Koller propune un recital ce reuneşte in program Sonatele a III-a şi a IX-a « Kreutzer » pentru pian şi vioară de Ludwig van Beethoven. Intre cele două lucrări, vor fi prezentate selecţiuni din nuvela « Sonata Kreutzer » de Lev Tolstoi, in lectura actorului Zoltan Lovas. Momentul va avea loc la Sala Mare de Concerte a Filarmonicii de Stat Arad, de la ora 19,00.

  • Invitati din Japonia la Filarmonica ieseana

    Ansamblul de flautişti din Yokohama cantă pentru melomanii din Iasi lucrări de Atushi Watanabe, Ikuma Dan, W.A. Mozart, Ottorino Respighi şi Bela Bartok. Concertul se va desfăşura incepand cu ora 19 la Filarmonica de Stat “Moldova”.

Actualitatea muzicala internationala:

  • Violonista japoneza Midori interpreteaza Enescu in SUA

    In Statele Unite ale Americii, violonista japoneză Midori va interpreta din nou Sonata op. 25 « in caracter popular romanesc » de George Enescu, intr-un recital susţinut alături de pianistul Robert McDonald in oraşul Virginia Beach. Acesta este al treilea recital dintr-o serie de patru recitaluri in care Midori a inclus capodopera enesciană. Din program mai fac parte lucrări de Robert Schumann, Ludwig van Beethoven şi John Cage.

Niciun comentariu: